top of page
Bakkerij Sarlar

​GESPECIALISEERD KLEIN- EN GROOTHANDELSBEDRIJF IN GERAARDSBERGSE MATTENTAARTEN

​WELKOM BIJ BAKKERIJ SARLAR

GESCHIEDENIS

Bakkerij Sarlar werd gesticht in 1954 door Jules Schollaert en zijn echtgenote Georgette De Roeck.
Voor Jules begon het negen jaar eerder toen hij op achttienjarige leeftijd in de leer ging bij Roger Baelde, gerenommeerd patissier en voorzitter van de Richmond club. Na twee jaar veranderde hij van werkgever en ging als banketbakker in de Sarma werken, dat hij een jaar later ruilde voor de industriële bakkerij Le Bon Grain.
Tussendoor was hij in het huwelijk getreden met Georgette en het jonge stel droomde ervan om een eigen zaak te beginnen, dat in 1954 concrete vorm aan nam.

Dankzij zijn doorzettingsvermogen en talent werd Jules viervoudige laureaat: In ’73 kreeg hij het “Ereteken Arbeid Eerste Klas”. In ’75 maakte hij deel uit van de Oost-Vlaamse ploeg tijdens Euroba, waar hij voor zijn “mattentaart” het streekgerecht van Geraardsbergen het “Euroba Erkentelijkheiddiploma” kreeg. Datzelfde jaar ontving hij het “Bijzonder Ereteken” van het Ministerie van Landbouw en Middenstand en als bekroning in ’85 de “ Zilveren Palm der Kroonorde” van de minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, voor zijn bijdrage in de promotie van de mattentaart in Japan.

Zijn carrière is allerminst ten einde wanneer dochter Schollaert Nadine en schoonzoon Voesterzoons Eddy (die tevens de naam meester van de Geraardsbergse mattentaart draagt) hem komen helpen in ’79. Door de groei van de bakkerij besluiten ze twee jaar later het bedrijf uit te breiden en te moderniseren. De werkruimten werden verdubbeld, de verkoopsruimte vernieuwd en het personeelsbestand verhoogd. In dat jaar werd hij als medestichter van de “Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart” opgenomen als “Broeder Grootmeester”.

Nu het bedrijf het industriële niveau bereikt heeft, streeft men nog dagelijks naar kwaliteit en versheid. Klanten zitten verspreid over heel het land en dagelijks worden duizenden mattentaarten besteld. Proeven is een must.

Op dit ogenblik zorgt de 3e generatie ervoor dat u kunt genieten van de beste mattentaarten en alle andere lekkernijen in de persoon van Filip Voesterzoons, die de traditie verderzet.

WERKPLAATS

In de ruime en luchtige atelier worden dagelijks honderden van de lekkere Geraardsbergse Mattentaarten gemaakt en afgebakken door geschoolde medewerkers, die op een jarenlange ervaring kunnen buigen.

bottom of page